Uitvaartfotograaf Gonnie Helfrich geeft de toekomst een herinnering

Wat is het meest waardevol als je afscheid neemt? Toen ik als zevenjarig kind de uitvaart van mijn oma meemaakte, was het de warme hand die op mijn schouder rustte. Tot op de dag van vandaag weet ik niet wie mij toen troostte, maar ik ben deze onbekende man nog steeds dankbaar.

 

Als uitvaartfotograaf zijn het precies zulke momenten die ik vastleg. De moeder die de haren van haar dochter voor de laatste keer goed doet. De knuffel tussen familieleden bij het sluiten van de kist. Deze gebeurtenissen laten stuk voor stuk de schoonheid van verdriet zien. Ik maak er een blijvende herinnering van.

De schoonheid van verdriet

Het mooie van een afscheid zit ‘m niet in de bloemen, de kist of de rouwauto. Het gaat mij vooral om de verbinding die er ontstaat. Hoe jullie teder de favoriete ketting van jullie overleden moeder omdoen. Of hoe vriendinnen elkaar troosten tijdens het afscheid. Verdrietige momenten die barsten van de liefde en zo een waardevolle herinnering vormen voor later.

Onderdeel van de familie

Als uitvaartfotograaf kom ik heel dichtbij en sta ik overal met mijn neus bovenop, zonder dat ik in de weg loop. Ik dompel me onder in jullie familie. Zodra ik binnenstap, ben ik even als een zus of een tante. Ik geef jullie een deel van mijzelf. Het vertrouwen dat hierbij ontstaat, maakt mijn aanwezigheid vanzelfsprekend en zorgt voor prachtige, pure beelden.

Uitvaartfotograaf

met kennis van zaken

Uitvaartfotografie moet in één keer goed. We kunnen het moment immers niet meer overdoen. Daarom deed ik een opleiding tot uitvaartondernemer. Ik weet hierdoor precies wat er belangrijk is tijdens een afscheid en ik loop niemand voor de voeten.

Als uitvaartfotograaf laat ik zien hoe mooi een afscheid kan zijn.